Samenwerken om de consument te bereiken: AGF Marketing Event inspireert met branding-tips

Op donderdag 3 oktober kwamen 70 marketeers en communicatiespecialisten uit de AGF-sector samen bij Koninklijke Schmidt Zeevis in Rotterdam voor het vierde NIMA AGF Marketing Event, met als centraal thema ‘Geef de AGF verkoop een boost door branding’. Het evenement, georganiseerd door NIMA, GroentenFruit Huis en AGF Trendcafé, bood inspirerende inzichten en concrete handvatten voor het effectief inzetten van branding en promotie in de sector.

Betere prestaties door strategische marketing
Leon Jansen, Change Manager Marketing van K2O Marketing & Business Strategy en NIMA Lecturer, opende de bijeenkomst en ging in op hoe je significant beter kunt presteren door de juiste marketinginzet. Hij liet zien hoe belangrijk promotie is en hoe bedrijven door strategisch en creatief te werk te gaan concrete resultaten kunnen behalen. Met zijn ervaring en creativiteit heeft Leon de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de strategie van gerenommeerde bedrijven. Na zijn sessie hadden de aanwezigen direct toepasbare tips om in de AGF-sector aan de slag te gaan.

Werk samen aan gedragsverandering
De oproep van Joeri: samen werken aan gedragsverandering Joeri Jansen van reclamebureau Roorda riep de aanwezigen op tot meer samenwerking binnen de sector om gedragsverandering bij consumenten te stimuleren. “De consument weet vaak niet hoeveel 250 gram groenten is, de aanbevolen hoeveelheid per dag. Maak dat visueel! De gezonde boodschap van AGF moet meer centraal staan, niet alleen bij het avondeten, maar gedurende de hele dag.”

Rich and famous: het belang van branding
Douglas Brundage van Brand Studio Kingsland inspireerde vanuit New York met zijn verhaal over de succesvolle samenwerking met Paris Hilton voor JOE & THE JUICE. Hij benadrukte dat de taak van een marketeer is om een bedrijf “rich and famous” te maken door middel van branding en performance marketing. Hierbij is het cruciaal om influencers strategisch te kiezen: “Bekendheid is niet alles, het draait om de perfecte match voor jouw product.”

Een culinaire afsluiting

De dag werd afgesloten met een rondleiding door het iconische Schmidt Zeevis, gevolgd door een heerlijk visbuffet. Het bedrijf, dat al meer dan 100 jaar een culinair begrip is, gaf de AGF-sector een inspirerend voorbeeld van hoe branding en beleving bijdragen aan succes.

De kernboodschap van het event blijft echter duidelijk: als de AGF-sector de krachten bundelt, kunnen we samen de consument op een krachtige manier bereiken.