Annuleringsvoorwaarden

Hieronder lees je over de voorwaarden die NIMA stelt aan het annuleren van deelname aan NIMA Classes & Events, trainingen, workshops, activiteiten van NIMA Platforms en sessies die NIMA kosteloos aanbiedt aan zijn members.

Indien je genoodzaakt bent om een NIMA event te annuleren, stuur dan een mail naar: events@nima.nl. Andere mailadressen van NIMA voldoen niet.

NIMA Masterclass/Mastercourse/Training/Workshop

Voor een NIMA Masterclass, Training of Workshop geldt een annuleringstermijn van tien werkdagen. De annuleringskosten zijn tot die termijn € 50 (excl. btw). Na het verstrijken van de annuleringstermijn beschouwen wij de inschrijving als definitief en ben je ons het volledige bedrag verschuldigd. Indien je zonder afmelding niet aanwezig bent blijf je ons het volledige bedrag verschuldigd. Ben je tijdens 1 van de dagen van de mastercourse verhinderd? Geef dit dan uiterlijk twee werkdagen voorafgaand aan de desbetreffende sessie door via events@nima.nl in het kader van de MVO-doelstellingen van NIMA tegen verspilling. Ben je zonder kennisgeving niet aanwezig bij een sessie? Dan brengen we € 25 (excl. btw) no-show kosten in rekening.

Indien je niet in de gelegenheid bent om deel te nemen, zijn er twee mogelijkheden:

 1. Je deelname verzetten naar een van de andere events
  Dit kan tot tien werkdagen voorafgaand aan het event kosteloos. Verzetten dient schriftelijk te worden aangevraagd via events@nima.nl. Indien deze termijn is verstreken, kan je tot drie werkdagen voorafgaand aan het event je deelname verzetten voor een toeslag van € 100, in verband met de reeds gemaakte kosten. Uiteraard rekenen we voor het nieuw gekozen event het reguliere deelnametarief.
 2. Een vervanger sturen
  Je kan tot uiterlijk 48 uur voorafgaand aan het event een vervanger doorgeven met naam, functie en e-mailadres.
NIMA Activiteiten van regio’s en groeperingen

Voor de betaalde activiteiten, georganiseerd vanuit de NIMA regio’s of groeperingen, geldt een annuleringstermijn van vijf werkdagen. De annuleringskosten zijn tot die termijn € 50 (excl. btw). Na het verstrijken van de annuleringstermijn beschouwen wij de inschrijving als definitief en ben je ons het volledige bedrag verschuldigd. Indien je zonder afmelding niet aanwezig bent blijf je ons het volledige bedrag verschuldigd.

Indien je niet in de gelegenheid bent om deel te nemen, zijn er twee mogelijkheden:

 1. Je deelname verzetten naar een van de andere events
  Dit kan tot drie werkdagen voorafgaand aan het event kosteloos. Verzetten dient schriftelijk te worden aangevraagd via events@nima.nl. Indien dit termijn is verstreken, kan je tot drie werkdagen voorafgaand aan het event je deelname verzetten voor een toeslag van € 100, in verband met de reeds gemaakte kosten. Uiteraard rekenen we voor het nieuw gekozen event het reguliere deelnametarief.
 2. Een vervanger sturen
  Je kan tot uiterlijk 48 uur voorafgaand aan het event een vervanger doorgeven via events@nima.nl met naam, functie en e-mailadres.

Voor de gratis activiteiten, georganiseerd vanuit de NIMA regio’s of groeperingen geldt een annuleringstermijn van 48 uur. Ook bij deze activiteiten kan je een vervanger sturen via events@nima.nl met naam, functie en e-mailadres. Na het verstrijken van de annuleringstermijn brengen we bij een annulering óf no-show € 50 (excl. btw) administratiekosten in rekening

NIMA Passe-partout

De annuleringstermijn voor passe-partout deelnemers aan een van de bovenstaande events / activiteiten is vijf werkdagen. Na het verstrijken van de annuleringstermijn brengen wij bij een annulering óf no-show € 50 (excl. btw) administratiekosten in rekening.

* Het NIMA Passe-partout is persoonsgebonden en daarom is het sturen van een vervanger helaas NIET mogelijk.

Voor het annuleren of verzetten van een examen gelden de examenvoorwaarden. Klik hier om naar deze voorwaarden te gaan.