10/12
Masterclass: Succesvol Merkpositioneren

Masterclass: Succesvol Merkpositioneren

Scherpe keuzes; van strategie tot executie

10 december 2021
09:30 - 16:30

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein

Classes & Events > Masterclass: Succesvol Merkpositioneren

INVESTERING

NIMA Member € 600, - (excl. btw)
Normaal tarief € 750, - (excl. btw)

Inclusief lunch op locatie en het boek 'boek 'Power Brands 2.0'.

WORD MEMBER EN BESPAAR

Word member en bespaar 20% op dit event! Met bijvoorbeeld ons Blue Membership van € 99 heb je je investering er al meteen uit.
Bekijk al onze memberships of neem contact met ons op via members@nima.nl of 020-5039300.
Dit event valt in het NIMA Passe-partout. NIMA hanteert de NIMA Fair Acces Policy.

ORGANISATOR

NIMA

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT Schrijf me in
Masterclass spreker Marcel Aalders RM is in de vorige edities gemiddeld beoordeeld met een 8,3!
Je merk opnieuw uitvinden, voor het te laat is.
Bijna wekelijks vallen er bedrijven om. Het rijtje retailers, productmerken, dienstverleners en adviesbureaus dat niet meer bestaat, groeit gestaag. En het erge is: veel van deze merken missen we eigenlijk niet eens. Tegelijkertijd ontstaan nieuwe merken die snel succesvol zijn.
In steeds meer markten ontdekken bedrijven te laat dat hun ‘stuck in the middle-positie’ die zo vertrouwd en veilig leek, het einde betekent. Scherp kiezen en van buiten naar binnen denken was blijkbaar niet hun ding… Om te ontsnappen aan een neerwaartse spiraal concurreren steeds meer merken vooral op prijs en promoties. Helaas is dat uiteindelijk een doodlopende weg en geen duurzame oplossing. Er kan er immers maar één de goedkoopste zijn.
Hoewel je het anno 2021 niet meer zou verwachten, komen veel bedrijven in hun positionering niet verder dan een weinig inspirerend inside-out rijtje diensten en producten. Dat levert een anonieme merkpositionering op die sterk functioneel van aard is en weinig effect sorteert. De kernvraag ‘welke centrale emotionele betekenis en category entry points claimt het merk’ blijft te vaak onbeantwoord. Want daar moet je naar op zoek. De visie van Byron Sharp ‘How brands grow’ en het denken vanuit jobs to be done helpt je hierbij enorm.
Daar waar producten en prijzen steeds meer op elkaar lijken en de aloude ‘P’ van plaats in veel sectoren is overgenomen door online, resteren er nog drie knoppen waaraan bedrijven kunnen draaien: merkbeleving, productinnovatie en excellente dienstverlening. Mooie woorden, maar hoe breng je dit in de praktijk en zorg je ervoor dat jouw merk weer opnieuw relevant, onderscheidend en geloofwaardig wordt?

Wat levert deze masterclass mij op?

De masterclass heeft een maximaal aantal deelnemersplaatsen (14 personen), omdat we vooral met elkaar in discussie en zelf aan de slag gaan met onze eigen merken. Interactie gegarandeerd!
Het laat je anders kijken naar je eigen merk, geeft je handvaten hoe je een nieuwe merkstrategie in praktijk brengt en kent vijf programmaonderdelen:
  • De basics van positioneren: de theorie helder uitgelegd
  • Inzichten uit neuromarketing en Byron Sharp
  • Praktische positioneringsmodellen en de merkpiramide
  • Inspirerende voorbeeldcases van succesvolle merken
  • Zelf aan de slag met je eigen positioneringscase en die van je vakgenoten