5/10
MEC: Intervisie bij Philips

MEC: Intervisie bij Philips

Hoe haal je het maximale uit het 130 jaar oude Philips merk, wanneer de nieuwe organisatie zich mag gaan gedragen als een 'start up'?

5 oktober 2021
16:00 - 20:00

The Rock Amsterdam
Gustav Mahlerlaan , 1082 MD Amsterdam

Classes & Events > MEC: Intervisie bij Philips

INVESTERING

NIMA Member € 0, - (excl. btw)
Normaal tarief € 95, - (excl. btw)

WORD MEMBER EN BESPAAR

Gratis voor MEC-leden

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT Schrijf me in
Van 130 jaar succesvolle Multinational naar potentiële Scale-up door private equity overname. Hoe kunnen zij zichzelf opnieuw uitvinden?
Voor deze bijzondere MEC meeting* zijn we te gast bij Koen Mulders. Koen is verantwoordelijk voor het losmaken van de Huishoudelijke apparaten Divisie van Philips en neemt ons mee hoe dit proces in 1,5 jaar is afgerond . Nu staat er een stand alone bedrijf dat als brand licensee onder het Philips merk met  grote groeiplannen. Welke waarde zagen de investeerders en waarop baseren zij de potentie tot grote groei?
De markt van huishoudelijke apparaten is aantrekkelijk met veel groei en innovatie, maar de toegang tot deze markt wordt echter steeds gemakkelijker. Chinese fabrikanten introduceren eerst eigen merken succesvol in China en zijn nu op weg om de rest van de wereld te veroveren. Met innovaties die beter worden, agressieve prijzen, sterke investeringen en directe kanalen,  die volledig gefocust zijn op groei en marktaandeel.
•    Hoe kunnen we de Philips merkwaarden en historie inzetten als nieuw privé gefinancierd groeibedrijf?
•    Kan disruptie ook van binnenuit komen? Hoe kunnen wij onszelf aanvallen met nieuwe ideeen/modellen/innovaties?
•    Wat moeten we starten, wat stoppen, wat moeten we meer doen?
•    Welke aanpak vanuit business/marketing/kanalen/D2C (extern) en wat veranderen intern: gedrag/cultuur/structuur?
•    Welke competenties moeten we ontwikkelen of inhuren?
Per 4 juli is Philips Domestic Appliances gehuisvest in the Rock, na te zijn overgenomen door het Chinese Hillhouse Capital. Als de maatregelen het toelaten mogen wij een kijkje nemen op deze bijzondere locatie.
Een prachtig bedrijf en uitdagende dilemma’s om met elkaar in intervisievorm onze vaktanden in te zetten. We sluiten de sessie af met een borrel en diner.
Datum:          5 oktober 2021
Waar:             The Rock Amsterdam (Gustav Mahlerlaan, 1082 MD Amsterdam)
Tijd:                16.00 – 20.00 uur
Kosten:         € 95 (gratis voor MEC leden)
*MEC Meetings zijn bedoeld voor professionals eindverantwoordelijk voor organisatie, merk, marketing en communicatie in middelgrote tot grote organisaties. Ze hebben tot doel om in de aangename kring van vakprofessionals kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen en zo bij te dragen aan het vak en de groei van de vakprofessionals. Deelname alleen na opgave én bevestiging door NIMA.