11/06
Senior Professionals Roundtable – De kunst van een aantrekkelijke briefing

Senior Professionals Roundtable – De kunst van een aantrekkelijke briefing

EXCLUSIEF EN GRATIS TOEGANKELIJK VOOR SENIOR PROFESSIONALS (TITELHOUDERS) BIJ NIMA (SMP-SCP-SDP)

11 juni 2021
09:00 - 12:00

Geen file deze keer,
dit is een online event

Classes & Events > Senior Professionals Roundtable – De kunst van een aantrekkelijke briefing

INVESTERING

NIMA Member € 0, - (excl. btw)
Normaal tarief € 0, - (excl. btw)

WORD MEMBER EN BESPAAR

Word member en bespaar 20% op dit event! Met bijvoorbeeld ons Blue Membership van € 99 heb je je investering er al meteen uit.
Bekijk al onze memberships of neem contact met ons op via members@nima.nl of 020-5039300.
Dit event valt in het NIMA Passe-partout. NIMA hanteert de NIMA Fair Acces Policy.

ORGANISATOR

NIMA

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT Schrijf me in

SMP Roundtable: De kunst van een aantrekkelijke briefing

Tijdens deze online roundtable – waar plek is voor met maximaal 8 SMP’ers- , worden ervaringen uitgewisseld tussen marketeers die vaker werken met externe bureaus. We bespreken hoe je het meeste haalt uit jouw merk door écht samen met jouw creatieve bureau te werken, met een scherpe en aantrekkelijke briefing als uitgangspunt. Er kunnen cases gepresenteerd worden ter inspiratie en je wisselt vooral ook onderling kennis en ervaring uit.

Deelnemers

Ben jij SMP’er die regelmatig samenwerkt met (creatieve) bureaus en krijg je niet altijd het gewenste resultaat? Werken met reclamebureaus, digitale bureaus of andere externe specialisten lijkt makkelijk en tijdbesparend, maar ervaring leert dat je niet altijd het gewenste resultaat krijgt. Dit begint bij een scherpe briefing en het inspireren van je bureaus. Tips om dit aan te pakken? Schrijf je dan in voor deze online roundtable! 
 
Deze roundtable wordt begeleid door Nanda Idink van De Communicatie Architect. Lees hier een interview met haar op Marketingfacts.

Doel

Door de discussie aan te gaan met andere ervaren senior marketingprofessionals en ideeën met elkaar uit te wisselen ervaar je waar je vakgenoten tegenaan lopen in de samenwerking met bureaus en welke tips en tricks er zijn om dit op te lossen.

Datum en tijden

Vrijdag 11 juni 2021

  • Start met kort voorstel rondje
  • Korte praktische toelichting van Nanda
  • 3-4 situaties / casussen bespreken
  • Afronding: Wat hebben we hier "uitgehaald"? Is er behoefte aan een vervolg

Inhoud sessie

Je hebt veel plannen voor je merk en je wilt een sterke en passende campagne ontwikkelen. Niet alleen, maar samen met een creatief bureau of jouw interne creatieve afdeling. Alleen hoe pak je het aan? Werken met reclamebureaus, digitale bureaus, mediabureaus, het lijkt makkelijk en tijdbesparend, maar ervaring leert dat je niet altijd het gewenste resultaat krijgt. Want jij moet er zelf ook hard voor werken. Dit begint bij het fundament: wie ben je en voor wie ben je er. En dit helder formuleren in een briefing, want dáár begint het bouwen aan een sterk merk. In deze praktische roundtable leer je hoe je een aantrekkelijke en heldere briefing maakt om samen met je bureau(s) de best passende campagne te ontwikkelen.
Onderwerpen die je tijdens de workshop kunt verwachten zijn o.a.:
  • Waarom een briefing belangrijk is;
  • De verwachtingen van klanten en van bureaus en waarom deze niet altijd hetzelfde zijn
  • Welke bouwstenen er nodig zijn voor een scherpe briefing;
  • Wie je betrekt bij het briefingtraject;
  • Casus en/of stelling inleveren
Om de roundtable zo interactief mogelijk te maken, vragen we je om als voorbereiding een voorbeeld van een recente campagne mee te nemen. Omschrijf waar je blij mee bent, en wat je anders had verwacht. En geef aan waar je tegenaan liep in de samenwerking met je bureau.
Als alternatief – als je geen concrete casus hebt – kan je ook een stelling aandragen. Denk aan bijvoorbeeld aan: ‘het bureau begrijpt me niet en komt met een voorstel dat helemaal niet past bij ons.”
Wij vragen jou je input te leveren door jouw specifieke case of stelling van te voren te mailen naar events@nima.nl
 
Gastheer roundtable

John de Beijer SMP (Cegeka)