NIMA Examens

Om een NIMA Diploma te behalen in marketing-, communicatie- en/of sales, leg je examen af bij NIMA. NIMA hanteert de niveaus Basiskennis, A, B en C. Hiermee bieden we (toekomstige) professionals in de vakgebieden marketing, communicatie en sales de kans om hun talent te trainen en te toetsen. Het behalen van een officieel NIMA Diploma kan alleen wanneer je eerst een NIMA Opleiding volgt bij één van onze education partners.

Wanneer je een NIMA Opleiding volgt, krijg je van ons toegang tot een eigen account MijnNIMA. Daar kun je ook je examens inplannen.

Exameneisen en data 2021

Om je goed voor te bereiden op het NIMA Examen is het goed om je bewust te zijn van de eisen die er worden gesteld aan jouw kennis. Per onderdeel zijn er exameneisen opgesteld. We raden je aan om de exameneisen van jouw examen goed door te nemen en de bijbehorende informatie nog eens te bestuderen (denk aan de aanbevolen literatuur of andere bronnen). Bekijk hier ook de examendata voor het jaar 2021.

Bekijk de exameneisen
Examen
Examenvoorwaarden

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan onze examens. In onze algemene voorwaarden onder het kopje examens vindt je de belangrijkste zaken omtrent het afleggen van een examen. Heb je vragen of opmerkingen betreft de examenprocedure in bezwaar, klachten of geschillen? Lees alle informatie terug op de pagina examen-procedures.

Bekijk de NIMA Examenprocedures