NIMA Examens

Om een NIMA Diploma te behalen in marketing-, communicatie- en/of sales, leg je examen af bij NIMA. NIMA hanteert de niveaus Basiskennis, A, B en C. Hiermee bieden we (toekomstige) professionals in de vakgebieden marketing, communicatie en sales de kans om hun talent te trainen en te toetsen. Het behalen van een officieel NIMA Diploma kan alleen wanneer je eerst een NIMA Opleiding volgt bij één van onze education partners.

Wanneer je een NIMA Opleiding volgt bij één van onze education partners verschilt het per opleider hoelang de opleiding duurt en wanneer deze van start gaat. Kijk daarom op de gewenste opleidingspagina onderin bij “waar kan ik deze opleiding volgen” wat de exacte prijs, startdatum en opleidingsduur is van de opleider.

examen

Om je opleiding goed af te ronden, doe je het NIMA Examen. Je krijgt van NIMA toegang tot een eigen MijnNIMA-account. Tijdens de opleiding krijg je een melding in je MijnNIMA dat je je kunt inschrijven voor het desbetreffende examen. Deze kun je vinden in het tabblad “mijn examens”. Je kunt jezelf inplannen bij een schriftelijk examen. Let op! Bij het mondeling examen, maak je de keuze uit vooraf genoteerde data ‘s.

Ga naar MijnNIMA

Exameneisen en data 2021

Om je goed voor te bereiden op het NIMA Examen is het goed om je bewust te zijn van de eisen die er worden gesteld aan jouw kennis. Per onderdeel zijn er exameneisen opgesteld. We raden je aan om de exameneisen van jouw examen goed door te nemen en de bijbehorende informatie nog eens te bestuderen (denk aan de aanbevolen literatuur of andere bronnen). Bekijk hier ook de examendata voor het jaar 2021.

Bekijk de exameneisen
Examen

Examenvoorwaarden

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan onze examens. In onze algemene voorwaarden onder het kopje examens vindt je de belangrijkste zaken omtrent het afleggen van een examen. Ook de algemene informatie over examens kun je in het document algemene voorwaarden examens terugvinden. Heb je vragen of opmerkingen betreft de examenprocedure in bezwaar, klachten of geschillen? Lees alle informatie terug op de pagina examen-procedures.

Bekijk de NIMA Examenprocedures

Verklaring voor eigen werk voor NIMA Examens

Vul de verklaring voor eigen werk in en stuur naar examens@nima.nl als je voor een NIMA examen een scriptie inlevert.