Corona

Zijn jullie wel bereikbaar?

Wegens de coronamaatregelen werkt het grootste deel van ons team vanuit huis. Hierdoor zijn we telefonisch minder makkelijk bereikbaar. Je kunt ons het beste bereiken per mail.

 

Wat voor invloed hebben de coronamaatregelen op de NIMA Classes & Events?

Het programma biedt zowel cursussen op locatie (offline) als online. De online cursussen herken je in ons programmaoverzicht doordat er in de titel (ONLINE) is opgenomen. Uiteraard nemen wij de geldende maatregelen en adviezen van het RIVM in acht, zodat je met een gerust hart kunt deelnemen. Houd er rekening mee dat een offline cursus last minute kan worden omgezet naar online.

Heb je een vraag over een specifieke sessie of een leervraag? Neem dan gerust contact met ons op via events@nima.nl of via 020 503 93 00.

Wat voor invloed hebben de coronamaatregelen op de NIMA Examens?

De NIMA Examens gaan gewoon door! Door heel Nederland zijn de examenlocaties geopend en hierbij worden alle RIVM-maatregelen nageleefd. Voor meer informatie hierover, klik hier 

Schriftelijke NIMA Examens kunnen ook thuis afgenomen worden middels ProctorExam. Op deze manier kan jij alsnog jouw NIMA Opleiding afronden vanuit de veiligheid en het comfort van je eigen woning. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een rustige werkplek, een goede internetverbinding en een werkende webcam en microfoon. Interesse? Stuur dan een e-mail naar examens@nima.nl o.v.v. ‘ProctorExam’ en vermeld daarbij je boekingsnummer, het af te nemen examen en de gewenste datum en tijdstip (tussen 12:00 en 17:00 uur). Wil je een ProctorExam doen, maar heb je nog geen boekingsnummer? Boek dan jouw examen in MijnNIMA op een willekeurige locatie, datum en tijdstip en mail het nieuwe boekingsnummer naar ons. Wij regelen de rest!

Mondelinge NIMA Examens worden online thuis afgenomen middels Zoom.

Memberships

Welke memberships zijn er?

Er bestaan NIMA Memberships voor jou persoonlijk en voor bedrijven.

Voor jou als individu hebben we NIMA Blue en NIMA Red. Deze persoonlijke lidmaatschappen zijn persoonsgebonden. Hoewel het mogelijk is een ander factuuradres op te geven, zijn de algemene voorwaarden verbonden aan de persoon aan wie het NIMA Membership gekoppeld is. Ook als je van baan verandert.

De voordelen van een Business Membership zijn overdraagbaar aan collega’s. Afhankelijk van de behoeften van de professionals binnen het bedrijf wordt met de organisatie een passend bedrijfslidmaatschap afgestemd.

Hoe kan ik mijn membership opzeggen?

Als je voornemens bent je NIMA Membership op te zeggen, dan vinden wij dat uiteraard heel jammer! In MijnNIMA kun je het lidmaatschap eenvoudig stopzetten. Lukt dit niet? Stuur dan je naar members@nima.nl o.v.v. ‘opzeggen membership’. Je ontvangt van ons een bevestiging.

Om een lidmaatschap stop te zetten moet de opzegging twee maanden voor het einde van het lidmaatschapsjaar bij ons binnen zijn. Dus als het lidmaatschap is ingegaan op 1 mei dan hebben we de opzegging nodig voor 1 maart. Voor lidmaatschappen die voor 1 juni 2016 zijn ingegaan moeten voor 1 november opgezegd worden. Deze lidmaatschappen lopen namelijk per kalenderjaar.

Let op! Pas nadat je van ons de bevestiging hebt ontvangen is de opzegging definitief en wordt jouw membership per einde van de eigenlijke verlengingsdatum stopgezet.

Opzeggen kan alleen schriftelijk per e-mail. Telefonische opzeggingen worden niet verwerkt.

Ik wil mijn NIMA Membership upgraden, hoe werkt dat?

Je kunt jouw lidmaatschap in je eigen MijnNIMA-omgeving upgraden. Je klikt dan op contracten en vervolgens rechtsboven op uitbreiding.

Mocht jouw bestaande lidmaatschap nog een aantal maanden geldig, maar wil je jouw lidmaatschap wel al upgraden dan kan dat. We verrekenen dan de openstaande maanden met je nieuwe lidmaatschap. Dat wil zeggen dat als je een lidmaatschap hebt dat normaal gesproken op 1 januari wordt verlengd, je ook op bijvoorbeeld 1 juni kan upgraden. We verrekenen dan zes maanden met je nieuwe lidmaatschap.

Wij hebben educatiebudget bij ons lidmaatschap. Wat is dat?

Business Members kunnen een educatiebudget hebben bij NIMA. Dat is een tegoed dat besteed kan worden aan classes en events van NIMA. Alle collega’s die binnen het lidmaatschap vallen kunnen hier gebruik van maken. Wanneer ze hier gebruik van willen maken, dienen ze dit bij hun aanvraag voor het event of de class aan te geven in MijnNIMA. Vervolgens krijgt de hoofdvertegenwoordiger (en indien aanwezig ook de coördinator) een e-mail, met daarin het verzoek deze aanvraag goed of af te keuren. Pas nadat de aanvraag is goedgekeurd is de boeking ook echt verwerkt.

Persoonstitels

Wat zijn NIMA Persoonstitels?

De NIMA Persoonstitels zijn Europees geaccrediteerde titels waarmee je aangeeft over een bepaald niveau te beschikken. Daarnaast committeren mensen met een persoonstitel zich aan permanente educatie. Dat betekent dat zij punten moeten behalen om hun accreditatie te behouden. Voor meer informatie over dit onderwerp ga je naar de pagina persoonstitels.

Hoe voeg ik PE-punten toe aan MijnNIMA?

In MijnNIMA kun je eenvoudig al je behaalde PE-punten opvoeren. Dat geldt zowel voor de punten die je behaald met het volgen van classes van de NIMA Academy als punten die je behaald buiten NIMA. In het onderstaande filmpje wordt precies uitgelegd hoe dit werkt.

Hoe zie ik welke PE-activiteiten ik al heb opgevoerd in MijnNIMA?

In MijnNIMA kun je precies hoeveel PE-punten je al hebt behaald en waarvoor. Dit doe je door op het tabblad ‘Titels’ te klikken en vervolgens op de rode balk te klikken. Dan zie je een volledig overzicht van jouw PE-geschiedenis.

In dit filmpje zie je hoe dat eruit ziet.

MijnNIMA voor Business Members

Hoe kan ik collega's toevoegen aan MijnNIMA?

Binnen een NIMA Business Membership bestaan er verschillende rollen. Er is altijd één hoofdvertegenwoordiger, er kunnen meerdere vertegenwoordigers zijn en eventueel één coördinator. De hoofdvertegenwoordiger en coördinator kunnen meer in MijnNIMA dan een vertegenwoordiger. Zij zijn de enige die andere collega’s kunnen toevoegen aan het account. In deze video leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Hoe betaal ik een class of event met educatiebudget?

Business Members kunnen gebruik maken van educatiebudget bij NIMA. Dit educatiebduget kan ingezet worden door iedereen die gebruik mag maken van het desbetreffende Business Membership. Om het educatiebudget in te zetten voor een class of event, dien je in je eigen MijnNIMA-account het knopje educatiebudget aan te klikken bij jouw boeking. Deze video toont aan hoe het precies werkt.

Aanvraag met educatiebudget goedkeuren, hoe werkt dat?

Ben je hoofdvertegenwoordiger of coördinator van jullie NIMA Business Membership? Dan ontvang je een e-mail, zodra een collega bij ons aangeeft dat hij een class of event wil bijwonen en dat dit betaald dient te worden vanuit het educatiebudget. We vragen dan aan jou of deze aanvraag ook daadwerkelijk betaald mag worden vanuit het educatiebudget. Zo’n aanvraag kun je goed- of afkeuren in MijnNIMA. Hoe dat werkt zie je in de onderstaande video.

NIMA Marketing Day

Hoe meld ik mij aan voor de NMD?

Ik ben persoonlijk lid en wil me graag aanmelden voor de NIMA Marketing Day? Dan heb je een (kortings)code ontvangen per mail. En die heb je nodig om je in te schrijven op nimamarketingday.nl. Red, Gold en Business Members kunnen kosteloos naar de NIMA Marketing Day. Je moet je wel van te voren aanmelden.

Mag een collega zich inschrijven met mijn kortingscode?

Nee, een kaart voor de NIMA Marketing Day maakt deel uit van jouw lidmaatschap en is daarmee persoonsgebonden als het gaat om een persoonlijk lidmaatschap (Blue, Red, Silver en Gold). Bij een Business Membership kan dat natuurlijk wel.

Ik heb me ingeschreven voor de NIMA Marketing Day, maar ik kan niet. Kan ik me uitschrijven?

Ja, in de bevestigingsmail die je hebt gekregen, staat onderaan een link in het rood. Als je daarop klikt, kun je jouw status veranderen en je afmelden voor de NIMA Marketing Day. Doe dit wel voor 9 augustus anders zijn hier kosten aan verbonden. De annuleringsvoorwaarden staan in diezelfde bevestigingsmail.

Bedrijfsleden die zich willen aanmelden hoe werkt dit?

Alle hoofdvertegenwoordigers en coördinatoren hebben een mail ontvangen met daarin een uitleg over hoe zij de kaarten voor de NIMA Marketing Day kunnen toewijzen aan hun collega’s. Mocht je de mail niet meer kunnen vinden, bekijk dan dit filmpje.

Kan ik NIMA Marketing Day online volgen?

Nee. Dit jaar vindt de NIMA Marketing Day fysiek plaats en zullen er geen live streams zijn.

Moet ik me laten testen als ik naar de NMD wil?

Tijdens de NIMA Marketing Day houden we de richtlijnen van het RIVM in acht. We zorgen ervoor dat het evenement veilig en coronaproof kan plaatsvinden. Dat betekent dat alle bezoekers (en personeel) een negatief testresultaat of vaccinatiebewijs moeten tonen bij de deur.

Wordt het weer gezellig druk?

NIMA Marketing Day is hèt marketingfestival van het jaar en gezellig wordt het zeker. We houden wel de richtlijnen van het RIVM aan, wat betekent dat we helaas 2/3 capaciteit hebben. Het wordt daarmee dus minder druk dan dat je gewend bent.