Actrice Laverne Cox schittert in LGBTQI+-commercial van Sodastream

Het Pepsico-merk presenteert de animatievideo met de trans-voorvechtster om Pride Amsterdam te steunen in de strijd voor gelijke rechten.

Sodastream presenteert ter ondersteuning van Pride Amsterdam de animatievideo Rainbow Story, met de Orange is the new black-actrice en trans-voorvechtster Laverne Cox. In de commercial, die de kijker meevoert langs belangrijke momenten in het leven van de actrice, speelt Cox de rol van superheldin. Met de video wil het Pepsico-merk aandacht vragen voor LGBTQI+-rechten door mensen op te roepen hun eigen regenboogverhaal met trots te delen.

De campagnevideo is eerder gelanceerd voor de internationale Pride-maand.

Belangrijke mijlpalen

De film vertelt het verhaal van transgender Cox en laat zien voor welke uitdagingen zij gedurende haar leven stond. De actrice nam tijdens haar eigen evolutie deel aan belangrijke mijlpalen voor LGBTQI+-rechten en zelf zegt ze haar persoonlijke verwezenlijkingen te vieren, waarvan sommige beschouwd worden als een primeur voor de transgemeenschap over de hele wereld.  

De animatie-video

Persoonlijke Pride-verhalen

Naast de campagne kondigt Sodastream ook de limited edition Rainbow Story-box aan. Dat is een pakket dat een matzwart bruiswatertoestel, een herbruikbare fles met gekleurd draagkoord en zes regenboogstiften bevat om ‘persoonlijke pride-verhalen te schrijven of te illustreren op het toestel’. 

Cox vertelt dat we ons nu in een heel interessante tijd bevinden. ‘We komen uit een wereldwijde pandemie en zijn collectief getraumatiseerd. Het is een kans voor ons om anders te leven, om anders lief te hebben, om mensen op te beuren die aan de kant geschoven zijn. We hebben nu een kans, en ik hoop dat we die grijpen.’

Aanmoedigen

Johan Schepers, general manager Sodastream Benelux claimt dat ze bij Sodastream voor gelijkheid staan. ‘We zijn blij om dit jaar samen te werken met Cox, een heldin in het echte leven die ons allemaal inspireert. We hopen dat onze speciale editie bruiswatertoestellen consumenten zal aanmoedigen om hun eigen verhaal ook met trots te delen.’

Om het gelijkheid-doel te bevorderen, zegt  Sodastream International toe om voor het derde jaar op rij samen te werken met Ilga World, een wereldwijde LGBTQI+-organisatie. Ook wil het een bedrag doneren aan de organisatie.

Dit artikel verscheen eerder op Adformatie