diploma, uitreiking, marketing, communicatie, sales

NIMA heeft van de European Marketing Confederation (EMC) opnieuw toestemming gekregen om professionals in marketing, communicatie en sales te re-accrediteren en accrediteren volgens de normen van het European Marketing Certification and Qualifications Network. De EMC is een internationale koepel van twintig Europese marketingberoepsorganisaties, waaronder die van Groot-Brittannië en Duitsland. Ook NIMA is lid.

De toestemming – die werd afgegeven op 30 december jl. – geldt voor een periode van vijf jaar en kwam tot stand na een solide beoordeling van alle NIMA Diploma’s (A, B en C) en de eisen voor persoonscertificeringen, zoals die voor Register Marketeers en Senior Marketing & Communication Professionals. De toezegging is tot stand gekomen op voorspraak van het Professional Qualifications Committee dat daarvoor een strikte vooraf vastgestelde procedure volgt. Tenslotte is het werk en de toezegging van dit EMC-onderdeel weer gereviewd door de Accreditation Expert Group.

De formele toezegging is van groot belang omdat de NIMA Diploma’s en persoonsgebonden beroepstitels hierdoor internationaal bruikbaar zijn en blijven. Aan alle niveaus is een zogeheten EMQF-waarde verbonden. Hiermee is het voor alle Europese marketeers en organisaties waar zij werken mogelijk om een vergelijking te maken op niveau van kennis en vaardigheden.