Wil je weten hoe zij hun Diploma hebben behaald?
Ben je zelf aan het denken om een NIMA C opleiding te volgen, maar heb je twijfels hoe je dit moet aanpakken en wat je er allemaal voor moet doen?
Laat je dan informeren door kandidaten die je voorgingen. Zij geven een volledig maar authentieke beschrijving over wie ze zijn en welke goals ze hadden voordat ze hieraan begonnen. Allen hebben bij een opleider de opleiding NIMA C gevolgd. Met succes!
Op 8 november 2023, zijn er weer een aantal kandidaten opgegaan voor het laatste gedeelte van de opleiding, altijd een spannende middag. En ook wederom zijn er een 4-tal kandidaten die het hebben gehaald chapeau! Lees onder het hele verhaal.
Cindy Rutten
Wie ben je?
Ik ben Cindy Rutten en werk sinds 4,5 jaar als Hoofd Marketing en Programmering bij Kasteel de Haar. Niet wetende wat ik precies wilde worden, kwam ik op mijn achttiende per toeval op de marketingafdeling van SBS6 terecht. Sindsdien heeft het marketingvak, in de breedste vorm mij geprikkeld, uitgedaagd en gefascineerd. Met ruime werkervaring bij verschillende mediabedrijven, media- en reclamebureaus en aan klantzijde weet ik dat consumer marketing mijn drive is. De combinatie tussen marketing puur sang en consumentenpsychologie is voor mij daar waar ik op mijn plek zit.
Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?
Inmiddels geef ik 4,5 jaar leiding aan onze marketingafdeling. Ik zocht uitdaging en persoonlijke ontwikkeling. Mijn werk is fantastisch, maar ik zocht wel verdieping die ik in mijn huidige functie niet kon vinden. Daarom heb ik gekozen om mijzelf verder te ontwikkelen op mijn vakgebied. Daarnaast vind ik het belangrijk om te blijven leren en te blijven ontwikkelen.
Wat heb je moeten doen om de opleiding af te ronden en wat heb je moeten laten?
Eerlijk is eerlijk, ik vond het best pittig. Het is voor mij lang geleden dat ik echt in de schoolbanken had gezeten, en ondanks dat je vaak workshops of korte trajecten volgt, is een flinke studie een ander “koekje”. Ik heb er veel uren ingestoken en dat maakt ook dat je keuzes moet maken. Ik ben een bezig bijtje, met mijn gezin en vrienden, verschillende vrijwilligerstaken en sporten… maar dat ging niet allemaal samen met het behalen van mijn studie. Ik heb weekenden opgeofferd, avonden achter de computer gezeten en een aantal dagen vrij genomen om de studie met succes te kunnen afronden. Leren, lezen, verdiepen, na feedback toch weer terug naar af, jezelf opnieuw uitdagen om het beter te doen… Het is best een heel proces en een pittige en ik zou dan ook niemand aanraden dit tijdens een flinke verbouwing van je huis te doen 😊.
Was je tevreden met de opleider (zonder de naam te noemen) en met je begeleidende docent?)
We hebben tijdens de theoriedagen twee docenten gehad, die beiden erg kundig en enthousiast waren. Ik kan niet anders zeggen dan dat zij mij geprikkeld en gestimuleerd hebben.
Het traject daarna vond ik persoonlijk lastig. Ik heb hierin het gevoel gehad veel alleen te moeten doen en mijn tijd op te eisen bij mijn begeleider (iets dat niet zo in mij zit). Ook vond ik het lastig dat de twee begeleiders tegenstijdige feedback gaven. Of feedback gaven over zaken die ze al een paar keer hadden gezien, maar tot die tijd goed vonden. Ik ben dan ook drie keer zo goed als helemaal opnieuw begonnen. En ja, dat werk frustrerend en demotiverend.
Wat was de casus? Over je eigen bedrijf of heb je een ander voorbeeld gekozen. Kun/mag je er iets over zeggen, ook al is het kort?
Voor NIMA-C heb ik gekozen om mijn eigen bedrijf, Kasteel de Haar, als uitgangspunt te nemen. Het fijne hieraan is dat ik ook daadwerkelijk de onderzoeken, analyses en de theoretische artikelen kan gebruiken voor de strategie voor de komende jaren. Omdat het qua bezoekersaantallen erg goed gaat met Kasteel de Haar, was dit soms een uitdaging. Maar juist die verdieping heeft veel inzicht opgeleverd.
Wat miste je?
Omdat onze groep de eersten waren die volgens de nieuwe richtlijnen examen moesten doen, vond ik het erg lastig om erachter te komen wat er nu precies verwacht werd, maar ook waarop precies beoordeeld werd.
Daarnaast vond ik onze groep met medestudenten fantastisch, we hebben elkaar echt verder kunnen helpen. Na de theoriedagen valt dat wel een beetje weg. Iedereen gaat zijn eigen weg en pakt zijn examen individueel aan. Dat terwijl je zoveel van elkaar kan leren en elkaar zo enorm kan inspireren, ik denk het beter is als je de groep toch meer bij elkaar kan houden en met begeleiders meer echte begeleiding kan faciliteren.
Wat vond je van het examen? Wat was goed, wat kon beter?
Zowel het schriftelijke, als mondelinge examen was echt pittig. Maar, dat is natuurlijk ook wat je wil en wat je mag verwachten bij NIMA-C. Dit daagt je natuurlijk ook uit om verder te gaan dan je denkt te kunnen.
De examinatoren waren echt streng maar rechtvaardig. En groot gelijk hebben ze, als jij jouw plan niet kan verdedigen, of niet weer waar je het over hebt, hoor je ook niet thuis in de examenzaal 😊
Hoe voelde het, toen je je uitslag kreeg bij de scriptie?
Toen ik mijn uitslag te horen kreeg (waarvan ik toch erg onzeker geworden was of ik het wel gehaald zou hebben) voelde ik zoveel tegelijk! Blijdschap, opluchting, maar vooral trots! Al het harde werken werd beloond!
Wat ga je als NIMA C professional anders doen?
Ik wil strategischer te werk gaan. Mezelf nog meer uitdagen door kritische vragen te stellen. Plannen tegen het licht houden en een verdiepingsslag maken op strategisch gebied.
Jouw advies voor toekomstige studenten? En wat voor NIMA?
Wil jij verdieping? Beter worden in je vak? Jezelf uitdagen? En ga je een uitdaging niet uit de weg, ga dan zeker voor NIMA-C. Het geeft je verdieping en aanvulling op je bestaande werkervaring. Het maakt dat je nog professioneler naar je vakgebied kijkt. Bovendien is het altijd goed om je te blijven ontwikkelen. En NIMA-C is niet alleen op je vakgebied een waardevol papiertje, maar vormt je ook als mens.