Hoe overbruggen we de winter?

Dat de afgelopen anderhalf jaar zwaar was voor de meeste bedrijven hoef ik niet te benadrukken. De financiële druk en het onbekende terrein waarop we ons allemaal moesten bewegen is iets dat we zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Het wordt een lange, koude winter die van ons nóg meer flexibiliteit en snelheid vergt.

Helaas hebben de uitdagingen van de afgelopen anderhalf jaar nog zware gevolgen voor marketing en merken. Bedrijven kunnen de aanzienlijke verschuiving die heeft plaatsgevonden in de verwachtingen en het gedrag van consumenten niet negeren. Ook worden we nu geconfronteerd met prijsstijgingen die potentieel nog impactvoller kunnen zijn dan de Covid-beperkingen.

‘We hebben inmiddels geleerd om het onvoorziene te managen. En deze learning moet ons helpen de winter te overbruggen. Letterlijk.’

En daarbij zullen we een paar belangrijke richtlijnen moeten volgen om onze merken gezond en succesvol te houden. Het wordt een lange, koude winter die van ons nóg meer flexibiliteit en snelheid vergt.

Dit artikel verscheen eerder op