8 december 2021 – Met de ondertekening van de overeenkomst is de samenwerking tussen Hogeschool Leiden, opleiding commerciële economie, en NIMA officieel vastgelegd. Hiermee is Hogeschool Leiden Education Partner van NIMA. 

Door deze samenwerking kunnen docenten en studenten van de opleiding gebruik maken van verschillende educatieve activiteiten en praktijkbijeenkomsten die NIMA aanbiedt.  

Totstandkoming samenwerking  
Een groot aantal docenten bij commerciële economie van de Hogeschool Leiden zijn in de praktijk werkzaam of werkzaam geweest en kennen NIMA van die rol. Ook zijn er docenten die een NIMA Diploma hebben gehaald en daarna NIMA Examinator zijn geworden. Mede vanuit deze contacten is de samenwerking tussen de opleiding en NIMA tot stand gekomen. Door deze samenwerking verstevigt Hogeschool Leiden haar samenwerking met het werkveld en worden studenten nog beter voorbereid op de marketingpraktijk 

Vakbekwaamheid van hoogopgeleide professionals  
Zowel NIMA als Hogeschool Leiden streeft naar het leveren van hoogopgeleide professionals in marketing, communicatie en sales. Om te kunnen voldoen aan de wensen van de voortdurend veranderende omgeving is het belangrijk dat de vakbekwaamheid van zowel huidige als toekomstige professionals hieraan voldoen. Deze samenwerking geeft een impuls aan dit streven en biedt concrete mogelijkheden om dit te realiseren. 

Docenten kunnen deelnemen aan community bijeenkomsten, NIMA Classes, Education Days en het netwerk. Daarnaast zijn studenten gratis NIMA-lid en kunnen zij gastcolleges bijwonen, en gebruik maken van vraag- en antwoordsessies met NIMA-leden. Indien een student afstudeert op een marketingplan kan de student erkenning krijgen voor het NIMA B1 Examen.  

 
Rob van Vroenhoven van NIMA (links) overhandigd onderwijsmanager Marjet van Weeren (rechts) het officiële NIMA Education Partner schild.

Marjet van Weeren, onderwijsmanager Commerciële Economie tijdens het tekenen van het contract: “We zijn heel blij dat het moment hier is om het contract te tekenen. Dit is het symbolische moment van de start van de samenwerking. We kregen al veel enthousiaste reacties van docenten die lid willen worden bij NIMA. Er is een groot draagvlak om met elkaar aan de slag te gaan en ik zie een waardevolle samenwerking tegemoet.” 

Rob van Vroenhoven, manager NIMA Academy na het ondertekenen van het contract: “Er bestonden al goede contacten tussen een aantal docenten Commerciële Economie van Hogeschool Leiden en NIMA. Van daaruit kwam een behoefte aan een structurele samenwerking. Daarom zijn wij zeer verheugd met deze samenwerking en kijken uit naar een zeer vruchtbare samenwerking”. 

Meer weten 
Lees meer over de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden en kijk op nima.nl/erkende-nima-opleiders voor meer informatie over het Education Partnership samenwerkingsverband van NIMA.