In dit boek analyseert de auteur zijn opgedane ervaringen in de eventwereld. Met terugwerkende kracht filosofeert voormalig eventmanager Decuypere over de vraag waar een succesvol event aan moet voldoen. Zo komt hij tot een model van bouwstenen en structuren.
Nota bene de inner circle van de Techno muziek in Vlaanderen stond model voor zijn oordeelsvorming. Wanneer de bezoeker het tevredenheidsniveau positief ontstijgt, is het event geslaagd te noemen. Dan blijft het jarenlang in de herinnering van de bezoeker én verspreidt de boodschap zich buiten de arena. Deze effecten zijn lastig vooraf te bepalen omdat de impact vooral gestoeld is op gevoel, beleving en passie.
Volgens de auteur verschilt de eventwereld van de vorige eeuw flink van die van vandaag. Hij behandelt veel cases. Festivals en concerten zijn van intiem en gesloten verworden tot conversatie-events. De juiste intensiteit van beleving bepaald of ze het waard zijn om ze buiten de community te delen.
Met de creatie van zijn model, structureerde Decuypere zijn verhaal tot een theorie, bestaande uit drie rond elkaar activerende connectivity-pulsars; God + Me + We. Soms letterlijk, soms figuurlijk bedoeld.
Het model kan behulpzaam zijn bij eventmarketing. Dat wil zeggen; vooral bij de overweging die vooraf gaat aan het besluit om een event aan te bieden aan de doelgroep. Is het die fikse investering wel waard? Wat wil/ga je er echt mee bereiken? De tactische marketeer doet er goed aan dit boek te lezen voordat hij gaat nadenken over events waarbij het doel is te komen tot een unieke, deelbare belevenis. Leg je event eerst even langs de meetlat van Decuypere.
Auteur: Peter Decuypere
Uitgever: Lannoo campus
ISBN: 9789401441025
Eerste druk: 2016
Kernwoorden: events, festivals, connectivity, ecosystemen, density.
Praktisch: ***
Leesbaar: *****
Actueel: ***
Vernieuwend: ***
Ons oordeel: *** Lezenswaardig
Boekrecensie door Jeanine Dijkhuis, Register Marketeer