(Interview NIMA Young Profs) ‘Waarom Nationale Nederlanden hardloopt’

Nationale-Nederlanden, voor velen het bedrijf dat je kent van de periodieke brief op de deurmat over jouw pensioenontwikkeling. Of je verzekering. Of héél misschien, als je van sport houdt, van een levensgrote Edgar Davids prijkend op het kantoor van de verzekeraar in Rotterdam. Ik was één van die Nederlanders totdat ik via mijn job bij MYLAPS in aanraking kwam met het merk. Zowaar werd ik een echte ‘fan-boy’ en kijk met veel bewondering naar de marketingstrategie en activaties van het merk.

Door Michel Schrama*

Het is zaterdag 7 september in Tsjechië, Praag. Op de European Running Business Conference delen Remco Barbier, Head of Branding van NN Group en ondergetekende een keynote om hardlooporganisatoren te inspireren met innovatieve sponsorcases. De ultieme gelegenheid om in het brein van één van Nederlands meest gepassioneerde sponsormanagers te kruipen.

You matter
Remco deed zijn eerste marketingwijsheid op als Student Brand Management bij Red Bull. “Om de klantbeleving continue te verbeteren moet je het proces regelmatig zelf ervaren. De verkoop van Red Bull moest explosief groeien. ’s Avonds ging ik horecagelegenheden en sportkantines af, bestelde, en kon zo zelf ervaren wat de klant ervaart. Zet de barman het blikje op de bar? Wordt het logo naar voren geschoven? Schenkt de barman het blikje in en gooit hij het weg voordat de consument het ziet? Dat analyseerden we tot in detail en met die informatie pasten we de klantervaring aan.”

* Lees dit interview van Remco Barbier door Michel Schrama, Voorzitter NIMA Young Profs, bij Marketingfacts