Waar is NIMA als je het nodig hebt?

Onderwijs is het beste antwoord tegen de vergoogeling, de verfacebookisering van de samenleving

Informatie was nog nooit zo beschikbaar als in deze dagen. Ik herinner me nog wel vakanties waarin we eindeloos konden discussiëren over het effect van smeltende ijsbergen. Of de zeespiegel dan zou stijgen of dalen. Of een eitje koken op 2.000 meter hoogte. Kookt het water dan sneller en wat voor effect heeft dat op de kooktijd van ei? Vaart een boot eindeloos sneller met meer PK’s in de aanhangmotor en gaan diezelfde wetten op voor een vliegtuig?

Die gesprekken kunnen alleen nog plaatsvinden wanneer de phone niet onder handbereik is. Anders is er altijd wel iemand die het even opzoekt. Weg gesprek, weg het toetsen van je eigen redenatievermogen.

We leven in een maatschappij waarin elke informatie snippet direct binnen bereik is. Maar hoe werkt dat het verwerken van al die informatie? Wat is bijvoorbeeld de betekenis van een woord? Hoe weeg je het gewicht van een woord? Hoe spelen marketeers en communicatieprofessionals op die beschikbare informatie uit je phone in? We worden voortdurend in een richting geduwd maar hebben we dat wel voldoende door?

Lees het gehele artikel van Tadek Solarz op