Workshop toetsconstructie biedt NIMA opfrisser en eye opener

NIMA ontleent misschien zijn grootste bekendheid in Nederland aan de standaardisering van kennis en vaardigheden in marketing, waarvoor het ooit de kwalificatie NIMA Basis, A, B en C in het leven riep. Voor het examenbureau van NIMA staat de borging van de kwaliteit van het examens uiteraard voorop. Maandag 14 oktober kwamen auteurs, correctoren en examencommissieleden naar het NIMA Clubhuis in Diemen daarom samen voor de workshop Toetsconstructie.

Deze workshop op locatie en de digitale sessie in het voorjaar wordt door NIMA aangeboden in samenwerking met het onderwijskundig adviesbureau Teelen, waarmee NIMA al ruim tien jaar en met veel genoegen samenwerkt als partner in onderwijskundige onderwerpen en projecten.

Baukje Hilarides, Manager Examens van Team NIMA wijst erop dat het belangrijk is voor de kwaliteit van het toetsingsproces rondom de NIMA examens, dat deze sessies regelmatig worden aangeboden: ‘Hierin komt de theorie rondom toetsing en analyse aan bod en wordt het door NIMA ontwikkelde examenmateriaal onder de loep genomen. Voor de bestaande auteurs en commissieleden een goede opfrisser en voor de nieuwe mensen vaak een eyeopener.’

Volgend jaar zullen alle examinatoren worden uitgenodigd voor de Qualified Examiner-training; een waardevol programma voor zowel nieuwe als de ervaren examinatoren. Daarbij zal de focus liggen op het kritisch doorvragen van de examenkandidaat op basis van de socratische methode dat diepgaand nadenken stimuleert, waarbij overtuigingen en aannames achter argumenten worden blootgelegd. Het doel hiervan is is om inzicht te bevorderen en tot beter begrip van het onderwerp te komen. Hilarides: ‘Wij kijken er naar uit!’.