Amsterdam, 24 mei 2018 – Yacht en NIMA verdiepen hun onderlinge samenwerking. NIMA heeft voor Yacht een programma samengesteld dat dit voorjaar van start is gegaan en bestaat uit een individuele kennistoets, gevolgd door een ontwikkeladvies. Dit advies wordt omgezet in een persoonsgebonden programma, zodat Yacht professionals up-to-date kennis ontwikkelen over de actualiteiten op het gebied van marketing en communicatie; meer specifiek op digital marketing.

Yacht helpt organisaties met de vaste én interim invulling van online communicatie- en digital marketing-vacatures. Hiervoor zijn hooggekwalificeerde digital professionals vereist. Door gebruik te maken van de kortlopende kennistrajecten van NIMA, als onderdeel van het opleidingspad van Yacht, kan de Yacht professional zich snel ontwikkelen. Beide partijen leveren daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling van het marketing- en communicatievak als geheel, maar ook aan individuele professionals.

De NIMA Kennistoets is specifiek ontwikkeld voor marketingprofessionals, als nulmeting van het huidige kennisniveau. De toets bestaat uit 100 vragen verdeeld over vijf categorieën: marketing, digital marketing, communicatie, sales en onderzoek. Na afloop van de toets wordt het behaalde resultaat geanalyseerd en wordt er door NIMA een persoonlijk ontwikkeladvies gegeven, dat de basis vormt voor een persoonsgebonden opleidingsprogramma.

De vakgebieden marketing en communicatie zijn voortdurend in beweging en deze ontwikkelingen vereisen specifieke kennis en competenties. Met het opnemen van Digital Marketing Trainees van Yacht in zijn ontwikkelprogramma wil Yacht de kloof dichten tussen net afgestudeerd talent en de arbeidsmarkt. Door de professionals te faciliteren in hun ontwikkeling en hen naast ontwikkeling op vaardigheden ook de meest actuele digital marketing- en online communicatiekennis aan te reiken, ontwikkelen ze zich op de juiste competenties, waardoor Yacht goed kan inspelen op de vraag in de markt.